torstai 22. syyskuuta 2016


Teknologia kehittyy nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.

Tietokoneiden teho, internet-yhteyksien nopeus ja tiedon käsittelyohjelmien monimuotoisuuden kasvu on luonut yhä monipuolisemman kehityksen edellytykset.

Nyt olemme siirtymässä digitaaliseen yhteiskuntaan , jossa tekoälyn , datajalostuksen  ja esineiden internetin kaltaiset teknologiat muuttavat rakenteitamme ja arjen käytäntöjämme.

Microsoftin pilvipalvelinfarmi. Kuva: Microsoft

Digitalisaatio tarjoaa datan luomiselle ja analysoinnille valtavat mahdollisuudet. Yhdeksänkymmentä prosenttia maailman digitaalisesta datasta on luotu ja syntynyt kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana.  Joka vuosi digitaalisen datan määrä kasvaa viidelläkymmenellä prosentilla.

Jokaisen vuoden jokaisen minuutin aikana lähtee 204 miljoonaa sähköpostiviestiä. 2.4 miljoonaa sisältöä tallennetaan facebookiin. 72 tuntia videota tallennetaan Youtubeen. 216 000 kuvaa tallennetaan Instagramiin.  Google toimittaa tulokset 90 miljardille nettihaulle kuukausittain.
YK:n laajakaistakomissio arvioi, että vuonna 2020 noin 7,6 miljardia ihmistä on yhteydessä internetiin tietokoneen, älypuhelimen tai taulutietokoneen välityksellä.

Mitä tämä tarkoittaa meidän elämässämme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti